L'edificació principal de la Farga és una nau rectangular de dues plantes i teulada a dos vessants. La planta inferior és de pedres lligades amb morter, amb les finestres quadrangulars, i la superior de rajol vist, amb les finestres d'arc de mig punt.
Observacions:
Hi ha un projecte de convertir la Farga Palau, una de les més ben conservades de Catalunya, en Museu del Ferro, dins del projecte museístic general de Ripoll. Actualment, l'edifici experimenta les conseqüències de trenta anys d'abandó. Una excavació arqueològica l'any 1999 va permetre la descoberta d'un dipòsit d'escòria de ferro, anterior a la farga d'aram.
Dades històriques:
La farga, dedicació industrial històrica per excel·lència de Ripoll, té el màxim exponent a la Farga Palau, que aprofitava l'aigua del canal de l'Almoina. La farga, propietat els darrers anys de Pere Palau, estava constituïda per una primitiva farga de ferro que ja al segle XIX es va transformar en farga d'aram. A les darreres dècades, la farga compartia l'espai amb un taller, i va estar en funcionament fins a l'any 1974. El taller estava construït sobre una serradora, que, al seu torn, amortitzava dues naus antigues de la farga, inutilitzades feia anys.
Accés:
Al nucli urbà, al passeig de la Farga Catalana.
Propietat : nom:
Ajuntament de Ripoll
Propietat : adreça:
Plaça de l'Ajuntament, 3. 17500 Ripoll
Propietat : telèfon:
972 71 41 42
Usos : actual:
Cap. Edifici abandonat
Usos : Inicial:
Farga
Estat de conservació : edifici : coberta:
Bo
Estat de conservació : edifici : estructura:
Bo
Estat de conservació : entorn immediat:
Dolent
Estat de conservació : entorn proper:
Bo
Protecció existent:
Cap
Protecció fisica existent:
Edifici tancat
Cartografia:
ICC. Ripoll 256-2-7. E 1:5000