Antic molí fariner ja parat, format per dos edificis enganxats. Un, construït els anys 1924-1925, és més modern que l'altre. Consta d'uns baixos on hi ha la turbina, planta baixa i primer pis. L'altre edifici té baixos i una planta. A l'interior el terra és de fusta. Al costat hi ha l'habitatge del propietari, que és més modern. A l'interior es conserva la maquinària del molí fariner, l'embarrat, la turbina i quatre moles de pedra. La turbina movia l'eix de l'embarrat, que accionava alhora les moles de pedra.
Observacions:
Les moles de pedra van deixar de funcionar els anys 1920-1930. L'interior es troba afectat per l'abandó. L'entorn, dominat per la C-17 i la gravera i les indústries de l'altra banda del riu, està força degradat.
Dades històriques:
El 1826 apareix ja el molí com a molí fariner i de fabricació de draps. La seva propietària era Manela Saleta. Posteriorment va passar a ser propietat de la família Casacuberta, que tenia també la fàbrica de l'altra banda del riu, i el 1980 el compra Ramón Dilmer. Des d'aleshores el molí només pot funcionar si té aigua sobrant de la turbina de ca l'Escolà, ja que comparteix la mateixa resclosa.
Cronologia:
1826 - s. XX
Accés:
Fàcil. Al costat de la ctra. C-17, km 69,700, davant de la Gleva.
Usos : actual:
Cap
Usos : Inicial:
Molí fariner
Estat de conservació : edifici : coberta:
Bo
Estat de conservació : edifici : estructura:
Bo
Estat de conservació : edifici : humitats:
Bo
Estat de conservació : entorn immediat:
Dolent
Estat de conservació : entorn proper:
Dolent
Protecció existent:
Cap
Protecció fisica existent:
Edifici tancat.
Cartografia:
ICC. Sant Hipòlit de Voltregà 294-3-8. E.1:5000