Des del mirador de Sau es poden observar al fons les Guilleries i molt més aprop el Pantà de Sau, envoltat per pinedes de pi roig i alzinars. Les espècies arbòries més caracterítiques són el pi roig i l'alzina. Aquestes tenen un estrat arbustiu bastant desenvolupat i divers, amb espècies com el boix, el boix moll i el tortellatge. Cal destacar que a l'embassament de Sau hi ha una colònia de 400 individus hivernants de corb marí gros.
Observacions:
En nombroses ocasions, les pinedes de pi roig són formacions vegetals secundaries que substitueixen rouredes calcícoles de roure martinenc.
Accés:
Passat el poble de Roda de Ter, s'ha d'anar avançant en direcció al pantà de Sau. Durant aquest tram cal agafar la carretera BV-5213, seguir-la i arribar fins al Parador de Sau.
Elements d'interès:
Hàbitat: Pinedes de pi roig (Pinus sylvestris), neutrobasòfiles i mesòfiles, dels Pirineus i de les contrades septentrionals. VEGETACIÓ: Pi roig o rajolet (Pinus sylvestris), boix (Buxus sempervirens), boix moll (lonicera xylosteum) i tortellatge (Viburnum lantana). AUS: Corb marí gros (Phalacrocorax carbo).
Protecció:
HÀBITAT D'INTERÈS COMUNITARI: 9340 Alzinars i carrascars, 3270 Rius amb vores llotoses colonitzades per herbassars nitròfils del Chenopodion rubri (p.p.) i del Bidention (p.p) i 5110 Boixedes xerotermòfiles permanents, dels vessants rocosos. PEIN: Savassona. XARXA NATURA 2000: Sistema Transversal català (ZEC i ZEPA), catalogat com espai de muntanya interior. ESPAI D'INTERÈS GEOLÒGIC: 216 Cingleres de Tavertet-el Far.
Tram:
Mitjà-alt
Curs fluvial:
Riu Ter. Inici de l'embassament de Sau.