10/06/2024
Sortida de la Ter Bike Experience edició 2023 des de Setcases
05/06/2024

La prova ciclista, no competitiva, comptarà amb 425 participants

Open Natura i Tracks Tour organitzen una nova edició de la Ter Bike Experience, la dotzena, i que compta amb la col·laboració del Consorci del Ter. La marxa cicloturística de resistència tindrà lloc aquest dissabte 8 de juny i hi ha 425 persones inscrites.

Es tracta d’una marxa ciclista de resistència que transcorre a l’entorn de la llera del riu Ter en un sol dia, seguint el traçat de la Ruta del Ter, des del seu naixement, a Setcases, fins a la desembocadura, a Torroella de Montgrí-l’Estartit. La prova, de 205 quilòmetres, és un repte de superació i companyonia. Els participants sortiran de Setcases, esglaonadament, a les 7 del matí. L’organització preveu un temps de 14 hores de mitjana per fer el recorregut i arribar a l’Estartit, concretament al càmping Castell Montgrí. La prova compta amb un desnivell descendent de 2.497 metres i un d’ascendent de 1.147 metres.

La Ter Bike Experience té l’objectiu de promocionar i donar a conèixer el territori per on passa la Ruta del Ter. En l’edició passada, a través de la Diputació de Barcelona, es van enviar unes enquestes de satisfacció als participants, obtenint un 50% de respostes entre els 408 inscrits. En aquestes l’esdeveniment va tenir una puntuació de 8,6 sobre 10 -3 dècimes més que l’edició 2022-. A més es calcula que per cada euro invertit al territori, aquest en va obtenir 9 euros de retorn. Els participants van destacar l’atractiu del recorregut amb una nota de 8,9 i els punts d’avituallament amb un 8,8.

En aquesta edició, igual que les anteriors, es compta amb una ruta de nivell mitjà, amb sortida a Manlleu. Aquesta arrencarà a 2/4 de 10 del matí i finalitzarà també al càmping Castell Montgrí. Seran 126 quilòmetres, amb un desnivell descendent de 980 metres i un d’ascendent de 539 metres. Es calcula que aquest recorregut es pot fer en unes 8 hores de mitjana.

També, com en les últimes edicions, hi ha una sortida des de Girona, a les 12 del migdia, de 55 quilòmetres i el punt d’arribada és el mateix que en la resta de sortides.

Tota la informació de la prova no competitiva i el protocol amb les mesures de seguretat es pot consultar a: http://www.terbikeexperience.com.

La prova compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Girona, la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, el Consorci del Ter i la Federació Catalana de Ciclisme, entre altres. Des de la Diputació de Barcelona s’ha facilitat una medalla de participació per cada inscrit.